Sauebonde med blondekant

Sauebonde med blondekant

tirsdag 30. november 2010

Julestress eller ikke?

Det er mange ting å tenke på, nå like før jul. Er jeg en dyktig husmor, eller ikke? Huset blir ikke vasket rundt, jeg lager ikke syv sorter til jul.


Jeg pusser ikke gammel messingstaker og styker sengeklærne og trusene. Bildet av kopp som henger er desverre dårlig. Det viser en kopp med flott rosemønster. Det er engelsk porselen. Fikk den med på kjøpet i en bruktbutikk. Nå henger den i min stige:-)
Disse koppene er helt nye. Jeg elsker denne serien. Over til mitt tankespinn.


Jeg har et valg. Når en tenker på ting en gjør, burde ha gjort og har gjort ser en et mønster. Vi går på jobben. Der gjør vi jobben vår. Jeg er så heldig at jeg har drømmejobben i lokalavisen. Men så har vi fritiden.Vi velger å følge normer og gjør det som er forventet av oss. På denne tiden er det forventet av min mamma generasjon at huset skal vaskes rundt til jul. Mamma`n min har allerede vakset ferdig sin leilighet. Hun har baket minst syv sorter, rull av sau og gris er laget. Hun har syltet og styra. Og hun elsker det. Samtidig med alt dette har hun rukket å strikke leggvarmere til meg, og sy tre skjørt... også til meg:-) Jeg er målløs av beundring.
Min generasjon er delt. Noen har fått nok av tradisjoner og gir blaffen i å stresse og vaske til fingre blir både sprukne og såre av all klorinen. Så har vi de som tror at de bedømmes hvor god kvinne de er etter renheten på huset. Det er her jeg kommer til mitt poeng. Vi har et valg!Vi kan velge å vaske huset til våren, vi kan velge å vaske det nå. Uansett så må vi selv bestemme hva som er best for oss. Ikke bli så opphengt i hva andre måtte mene om det. La oss være stolte av hvem vi er, og hva vi utretter. Ikke tenke så mye på hva vi burde ha gjort.
Klem:-)Hvorfor har jeg denne diskusjonen nå?Jo, jeg har nemlig ikke vasket så mye som en hylle enda. Jeg vet rett og slett ikke om jeg rekker noe storvask. Jeg står ved et veiskille. Ikke sikker på hvor jeg hører til.Jeg vil ha hjemmet mitt rent og pent. Men jeg akter ikke å slite meg ut for å oppnå det.Dessuten er det meste nymalt:-)) Så da så.1 kommentar:

  1. det e sikkert å visst.hvorfor skal vi ta over valgene formødrene tok...i en tid der de var hjemme på fulltid.Julen handler da om den høytiden som den er....ikke hvor mye vi kan skryte på oss å ha gjort.respekterer de damene som gjør det...og synes det e et must.Men er så enig med deg Anne...vi rekker det da etter jul også....eller når huset er så skittent at vi må vaske.Og du og du kor mye bedre enn har det når jule kommer og vi ikke er helt utslitt.Jeg for min del er alene om alle forberedelsene...og må ta det som jeg føler jeg må gjøre for at det skal bli en god høytid.
    Et veiskille...??.....Håper det blir en revolusjon:))))Spre budskapet:))))Klem fra Linda

    SvarSlett