Sauebonde med blondekant

Sauebonde med blondekant

mandag 13. august 2012

Sauetalle

 Lenge siden...
Vel, det har vært en travel sommer med mange hendelser. Ny låvebru, fikk berga tørhøyet.. (mirakel) Male hus og fjøs og masse annet.
Men du verden som jeg har kost meg.
Å være bonde mens en samtidig jobber 100 prosent er i perioder travelt.
Hvorfor gjør jeg det???
Vel, å jobbe med dyr, få det til å vokse og gro rundt meg er viktig og tilfredsstillende. Planen er at gården med tiden skal bli en del av inntektsgrunnlaget.
Det meste her er gammelt og tungvindt. Å spa talle med møkkagreip og spade er nok ganske gammeldags i dag, men det er eneste alternativet for å få ut tallen fra den gamle avdelingen av fjøset.

Denne delen av fjøset har ikke vært brukt på flere år, og tallen er fra flere år tilbake. Ganske tørr og lett  å spa ut.


Gleder meg til å få sauer inn i denne delen av fjøs. Noe eget med gamle tømmervegger og så lavt under taket at en risikerer å få kul i hodet. Litt sjarm med det og. Når tallen er ut, skal jeg skure veggen med grønnsåpe.

Som dere ser så er det en del å ha ut, men med god hjelp går alt så meget bedre.

3 kommentarer:

 1. Heia, lenge sia sist :)

  Så flink du er til og få unna ting på gården din, klart det e tøft og være bonde, masse arbeid men kos og få være ilamme dyra ;=)

  Ha en fin kveld, hilsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
 2. Du sitter sikkert igjen med en svært god følelse når "møkkajobben" er gjort. I tillegg har du noe å se fram tilnår du skal fylle opp sauefjøsen igjen :)

  SvarSlett
 3. Du har det i deg - det å være bonde, og det å få ting gjort:) Klem og lykke til med både det ene og det andre:)

  SvarSlett