Sauebonde med blondekant

Sauebonde med blondekant

onsdag 15. august 2012

Hjemmesnikkret platting av rekved Stolt vil jeg vise min versjon av en platting i hagen. Den har altså ikke kostet mer enn skruer, diesel, duk og noe jordpakking på enga....
Materialene har jeg samlet i fjæra. Etter at Dagmar og Berit og andre sinte vinder har frest over kysten vår, så har det vært en fryd å gå å lete etter skatter i fjæresteinene.
Utrolig mye en kan finne, og særlig de grå og slitte fjølene som stammer fra ett og annet uheldige naust gir ett vakkert og særpreget utseende. Jeg brukte både rundstokker og fjøler. I bakgrunnen har jeg satt opp en le-vegg, og i blomsterbedet som også er laget av materialer funnet i fjæra er det plantet med røde og gule roser. De røde skal klatre opp og rundt platten:-))
 En ødelagt ute lampe er blitt til en personlig blomsterpotte. Selv om gulvet er litt ujevnt på platten så bidrar dette til å gjøre platten veldig personlig... litt meg dette:-))
Enda er jeg ikke ferdig... Har en armeringsmatte, eller halve. Den skal settes opp mot nord, og skal fungere som klatrevegg for eføy og kaprifolium. I tillegg skal forhåpentligvis klatreroser klamre seg fast i matten langs kanten. Kanskje kan jeg finne på noe smart til "tak"?

Veldig fornøyd med mitt bidrag til gjenbruk. Denne type materialer vil nok ikke vare evig her på  land, og jeg må vel kanskje vurdere å behandle den med noe. Ikke for det; Det er mer enn nok av materialer å finne i fjæren. Ikke minst skal jeg finne meg mer til både bruk i fjøs, gjerde og andre spennende ting.

Ha en strålende dag.

2 kommentarer:

  1. Dette ble supert! Og det beste av alt er at ingen har maken til platting. Forrige uke laget jeg billedrammer av rakved jeg har funnet i fjæra. Kjekt materiale å jobbe med.

    SvarSlett
  2. Så koselig at du var innom bloggen min! Så fant jeg fram til deg også. Du så koselig du har det! Min gårdsdrøm er nok langt unna. Vi har husene, fjøs og traktor osv men vi kan nok ikke bo der fast. Det er det med jobb da vet du. Legger meg til som følger jeg og stikker innom deg en gang i mellom! Til helgen blir det tur til gården i Valdres igjen, gleder meg til stort familietreff.

    SvarSlett