Sauebonde med blondekant

Sauebonde med blondekant

tirsdag 21. august 2012

Naturhushold

 Naturhushold.. Et ord fylt med ettertanke. Selvberga, lage maten sin selv, dyrke maten selv. Et ordtak heter at: "Nød lærer naken kvinne å spinne"

Nå er jeg ikke særlig nødende, og heller ikke går jeg rundt naken. Dessuten så har jeg altså sett, men aldri prøvd å meg på å utføre hele prosessen fra sau til genser.

Men ripsbær og produkter som du kan lage av disse litt sure og beske bærene.... Har ikke prøvd det heller. Og med stort overmot gikk jeg igang.
En venninne har tre prektige busker. De var beskyttet med not og netting fra grådige troster. Under dette bugnet det med røde bær som hang som perler på snor.
Her skulle jeg plukke. Fort gjort, tenkte jeg.
Den gang ei.
Da jeg skulle prøve meg på å komme til under not og netting satte det seg fast i grener og nektet meg innpass, og til tider hang jeg også fast. Bærene var ofte skjult under tunge greiner og venninnens katteunge holdt på å skremme livet av meg under ripsbusken flere ganger. Skal love dere at det erskremmende å bli Angrepet under mørke greiner som er fulle av rips..
Når katten hadde utført oppdraget suste den unna med krom rygg og hale på snei. Hoppet litt sidelengs for en usikker hund og suste under en platting. Bare en svart svaiende hale vistes.
Så kom knotten... Og mens myggen bet, og hånden hadde surret seg inn i grønn nylon-not så ble bøtten sakte med sikkert fylt. Dog får det være at ett og annet bladet fulgte med.
Tro meg, når knotten bet som hardest så var ønsket om å bli ferdig større en tanken om natur-husholdet.
Men her er bøtten, og etter litt rådføring med min mamma (som er en husmor med stor H) er vi enige om at jeg skal lage ripsgele..
Men det blir i morgen.

Ha en fin kveld.

2 kommentarer:

  1. Heia, ja nu er tia kommet for og plukke bær og sopp for de som liker det , rips gele er godt.

    Ha en fin dag videre, hilsen Lisbeth ;)

    SvarSlett
  2. Flink du er du da vennen:)Kommer og smaker på ripsgeleen din en dag det passer sånn;) Klæm fra ta trålle oppi dala;))

    SvarSlett