Sauebonde med blondekant

Sauebonde med blondekant

tirsdag 1. november 2011

RestaureringsprosjekterVakkert utbygg, men en del restaurering må til. 

Nordmørslånn. Første del av huset ble bygget tidlig på 1600-tallet. Senere ble huset bygget på tre ganger (i lengda) Det er rundt 20 meter langt, men kun 7 meter bredt.

Tidens tann tærer. Nytt vassbord er lagt på av lokal snekker med stor kunnskap om gammel byggeskikk. Heldige meg som har slike i nærmiljøet:-)

Vet ikke om Vassbord er riktig ord, i alle fall ble den stokken som ligger nederst  kalt vassbord lokalt. 

Som dere vet bor jeg på en gård med masse hus. De fleste av dem trenger sårt å restaureres. Jeg  har ambisjoner om å ruste opp denne gården (i alle fall det som jeg klarer økonomisk) 
Å ha egen gård er for mange en drøm, men vi må ikke glemme at det krever mye arbeid, egeninnsats og ikke minst penger for å holde en gård med mange hus i hevd. (jeg har 9 hus å ta vare på)

Men, jeg elsker det. Jeg skal ta dere med på arbeidet med restaureringen. Både ute og inne.
Jeg er optimist av natur...  Fordel?

Ha en fin dag

5 kommentarer:

 1. Vilken vacker utbyggnad, med snickarglädje och allt. 9 hus ? Det var inte dåligt. Själv bor jag också på landet, och älskar denna frihet, med naturen, inpå knuten. Jag önskar dig lycka till med dina projekt, det kommer att slita hårt på kroppen din. ( Men skam, den som ger sig. ) Ha det gott.

  SvarSlett
 2. Har du 9 hus??? Det var inte dåligt!!! Jag säger som syster min härovanför:Det var en väldigt fin snickarglädje på utbyggnaden!!! Lycka till,Anne!!!

  SvarSlett
 3. Helt klart en fordel å være optimist når sånne prosjekter står på tapeten ;) Lykke til! Nordmørslåna er bare det beste :)
  Klæm

  SvarSlett
 4. Skjønner ikke hvordan du har fått den snekkern til å kaste seg rundt - min erfaring tilsier at det ikke alltid er gjort over natta....he he....:)
  Nei du er ikke "umakreidd" som vi sier på Nord-Trøndersk, du er tøff:) Lykke til med alle dine bygg! Klem

  SvarSlett
 5. Hei Anne!
  Tusen takk for koselig kommentar hos meg=)!! Ja, du lever slik jeg drømmer om(og jeg vet hvor mye arbeid det kan være;)!). Jeg er hestejente jeg også, men har måtte legge det på hyllen pga hofteproblemer. Men håper at jeg en gang har plass og tid til en kjørehest;). En herlig blogg du har!!

  Ha en flotters uke!
  Klemmer!

  SvarSlett