Sauebonde med blondekant

Sauebonde med blondekant

onsdag 9. mars 2011

Samleglass ble Hverdagsglass

Tidligere samlet jeg må keramikk glass, og stettglass. Disse har stått til stas, en del nedstøva, men jeg var redd for å bruke dem.
Her for en tid tilbake fant jeg ut at det bare var tull på meg.!
Hvorfor i alle dager skal jeg ikke bruke dem?
Kjempeartig med forskjellige farger og former. Det blir ekstra stas å drikke ett glass melk. Mange av glassene har jeg fått i gave. Noen kjøpte jeg selv når jeg var borte. Dette har resultert i at jeg har en variert samling av keramikk


Det som jeg angrer på at det ikke ble kjøpt flere av er dette. Det er bare så nydelig. Se disse fargene og mønsteret. Lurer på om det kommer i fra Danmark. Fikk det som gave, med oppskrift på å skaffe flere... Det ble ikke gjort.


Men, jeg har lært at det er gøy å jakte på spesielle ting. Nå jakter jeg etter keramikk med stett. (dessuten har jeg en nabo med keramikkverksted) :)


En stund var det så innmari svært med blått keramikk. Det er en fin farge, men jeg føler at dagens blå keramikk ikke er så blå som den var.... om dere forstår??

Men jeg ser også etter glass med farger, former i forskjellige varianter. Dette er en del av min fangst. Disse blir brukt til hverdags.
Så dere kan tenke dere hvordan mine frokostbord ser ut. Fargerike!
Jeg er nå på jakt etter tallerkener i samme fargerike gledesfarger.
Ha en fin kveld
Klem til dere alle
:-)
3 kommentarer:

 1. Kjære Anne du er ei fargerik dame, så da passer disse glassa perfekt på frokostbordet ditt :)
  Mange fine keramikkglass du har. Kan ikk venninen din med keramikkverkstedet prøve å lege et likt det som du ønsker flere av da? Det er jeg sikker på hun klarer :)

  Det er en Award til deg inne på bloggen min.

  Ha en fin dag.

  Klem fra meg

  SvarSlett
 2. Heia, bra samling det her Anne, trur du har ei aldri så lita samledille gitt! :)))
  Blir verre med å lage et maken til det danske glasset, har ikke de samme farvene,ikke lett å finne uttav hvilke de er heller.
  Men du! Jeg ønsker meg en pose hestehår...skal du ikke klippe romper og lugg snart tro...?
  Oppdaga en for meg ny teknikk innen raku, der man bruker hestehår på den glovarme keramikken-kjempefine mønster/linjer. Det må jeg prøve!
  Tone

  SvarSlett
 3. Hei Kari. Hyggelig å høre fra deg. Takk for kompilmentet. Hyggelig å høre ja.
  Og Tone, det treng ikke å være likt. Tja, samledilla har jeg, men jeg tror det handle like mye om å jakte etter noe.... Det er spennende det, ofte skjer det at fangsten... blir stående nedstøvet. Hestehår skal bli.
  Klem:-)

  SvarSlett