Sauebonde med blondekant

Sauebonde med blondekant

fredag 13. januar 2012

Litt utenfor dekningSitter enda på jobben, og ser ut på sørpe og våt snø. Skyer bærer bud om nedbør og elendighet. Lyn har tatt internett tilkoblingen hos oss som bor rundt Einesaksla, i så fall meldte opperatøren det på mobilen. Helt frem til mandag, og det betyr kjære dere at jeg ikke får til å komme meg inn på bloggen hjemmefra.. eller enda verre deres før over helga.
Hmmm... hvor avhengig kan en egenlig bli.

Hvorfor viser jeg bilde av en skokk hjort???
Vel, det er ille nok å være rundballe eier i en hjortekommune. Jeg har mer eller mindre kjørt rundballene inn for å få berget dem. Hjorten er altså ikke dom. Den forstår hvordan den skal få av plastikken av rundballen for å få tak i maten innenfor. 

Jeg har tapet og styra for å berge. De fleste gjerder inn foret sitt. Med både streng og strøm. Gjerne begge deler. Ofte må disse gjerdene være over 2 meter, for ellers hopper denne lettbeinte dyret over. Ligger gjerdet inntil noe så kliver den opp på det og så hopper over. 
Jeg hadde nok ikke direkte gjerdet inn i fjor, men tullet rundballene inn med pressening, og satt for grinder. Det stod en henger ved siden av.
Hjorten hoppet opp på den for å få bedre tak i pressening og foret. (unngikk grindene) 
Nå er det vel noe som heter at "Nød lærer naken kvinne å spinne" og alle gjør vel noe for å unngå å sulte osv. 
Men sur ble jeg når våren var kommet og grønne knopper på skog og mark var kommet, og likevel forskynte hjorten seg av saue og hesteforet..
Vi lå litt i "krig" en stund, og jeg løp å jaget, mens hjorten løp et lite stykke for å stille seg opp å se på meg. (Nesten sikker på at den rettet tunge til meg:))
I år har jeg flytta foret nærmere husa, og delvis inn i garasje.... Vi får se hvordan det går.

hadde det ikke vært for rundballene så hadde jeg nok likt hjort veldig godt

Ha en fin helg.
Stor klem til dere.

6 kommentarer:

 1. Heisann.
  Hjorten gjør mye skade her også.
  Han tar tabben på frukttrærne hver vinter.
  Fælt å være uten internett, værre enn å være uten mobil. :)
  Men så får du kanskje gjort noe nyttig .....

  SvarSlett
 2. Så ergelig og få foret ødelagt, ikke gøy, håper du redder det denne vinteren, ha ei flott helg, hilsen Lisbeth ;O)

  SvarSlett
 3. Merkelig,vi har full dekning på internett...så dette kan ikke stemme Anne!

  SvarSlett
 4. For meg så dette svært så trivelig ut. Men jeg hadde vel tenkt litt annerledes om denne flokken hadde stått ute i hagen jeg også. Vi har mye hjort her på Frei også, men som regel observeres maks 4-5 dyr i slengen. Men jeg ser spor overalt når jeg går i skogen.

  SvarSlett
 5. Ha ei skikkelig fin helg du å :)
  Og lykke til med kampen mot tanndjevlene og hjortene ;)
  Klæm

  SvarSlett
 6. Så kjedelig når hjorten går løs på rundballene dine, men får håpe du får reddet det som er igjen. Hjortene er nydelige dyr, men litt av noen røvere av og til ;-)

  Kjedelig uten nett, og mobildekning da. Får håpe det snart kommer tilbake så vi får flere interessante innlegg her på bloggen din - er så mye kjekt å lese :-)

  God helg til deg.

  Klem

  SvarSlett