Sauebonde med blondekant

Sauebonde med blondekant

torsdag 28. juli 2011

Steinbordet ved bekken

Fra gammelt av var hagen på denne gården stor og flott, en av forfedrene mine hadde til og med hjelp av en gartner under planlegginga av hagen.
Dette er lenge siden, og hagen har forfalt.
Husker, (da jeg var lita) at hagen var omringet av et hvitt/grått stakittgjerde. Det var svært dårlig og hadde begynt å råtne opp. Ved en steintrapp, hadde det stått to dreide stolper, og en hvit grind. Rester av grus som har vært stier i hagen kommer frem om en graver. Frukthagen på nersiden av huset hadde vært stor og flott med mange frukttrær og busker. Store rosentre og nytteplanter.
Drømmen er jo å få til denne hagen igjen. Har jo begynt å lage min egen "prakthage":-)
Borte ved bekken står et steinbord med to heller til benker. Det har vært gjemt blant ormgras, mose og ugras. Dette er restene av en gang den prektige hagen.
Fra bordet var det flott utsikt nedover mot sjøen. Rundt stod et et enormt hylltre, (husker det falt under en storm) MEN, så ble buret flyttet og plassert rett forann bordet..
Det ble ikke like koselig å sitte å filosofere og glo inn i en rød stabbursvegg..

MEN: For galt, Stedet er koselig, og jammen får jeg ta meg sammen og rydde opp!. Slikt kan jeg ikke ha det. (har streva med en kantklipper som jeg liksom fikk ordnet hos en av bilverkstedeten her i kommunen) Begynte å bruke hendene til å luke unna bringebær, brennesle og annet ugras. Mosen var våt, og gikk greit å få vekk.
Rundt bordet er det lagt steinheller. De er snart grodd ned, det blir også en oppgave som jeg skal ta fatt på.. Rart med denne ferien, bli nesten mindre gjort nå som jeg har fri...:/


Her er bordet, som dere ser har mye gras grodd opp mellom hellene, spørs om jeg må ta dem helt opp å legge duk.

Ha en fin dag kjære dere.

Klem:-)

3 kommentarer:

 1. Roundup, Anne - det e effektivt! Og mosefjerner. :o)

  SvarSlett
 2. Så vakkert!!! heldige du - steinbord kan være så fine, og holder seg jo utrolig som ditt er et godt eksempel på:) Klem

  SvarSlett
 3. Dette blir en fin liten koseplass når du får ryddet litt til :) Ser det for meg med noen skikkelig fargerike puter på benkene ;)
  Ha en fin kveld :)

  SvarSlett