Sauebonde med blondekant

Sauebonde med blondekant

lørdag 15. juni 2013

Kvinnfolkarbeid?


Definisjonen Kvinnfolkarbeid kommer av og til opp.. Ikke helt sikker på hva som er hva? Av og til så tviler jeg sterkt på at det er kvinnfolkarbeid det jeg og mine venninner har bedrevet den siste tiden.
Altså.... så driver jeg altså å gjerde inn et langt nes til sauebeite... Skal ned med X antall impregnerte påler og 700 meter med netting.

(i dag er jeg så og si ferdig med å slå ned alle pålene og regner med at i løpet av morgendagen så har jeg fått strekt den siste biten med netting)

Jeg har hatt masse hjelp av gode venner, Mamma, og kjekke naboer innkalte til dugnad for å kjøre opp påler og streng med atv.

 (heldig)
Men det blir også en del arbeid alene.

Innrømmer at det har vært tøft og komme rett fra jobb, hive innpå et knekkebrød og ta på seg arbeidsantrekk og spasere bortover på Nesset.
Å strekke netting alene er en utfordring...

En del spekulering ble det.. men, jeg fikk en strålende ide.(om den er revolusjonerende er vel tvilsomt...)
 Nylig kjøpte jeg en båt vinsj... Den viste seg at den egnet seg meget godt til å stramme nettingen med. Jeg tredde et spett gjennom annenhver maske på nettingen. Bandt en stroppe oppe og nede og festet vinsj vaieren i reimen. Så var det bare å vinsje inn nettingen til den var stram nok.
Å slå inn krampene var som en lek.

Dermed er det herved bevist at det  ikke noen sak å være alene å stramme netting:-)


Jeg brukte trær til å feste båt vinsjen på. Så klart måtte de tåle at en strammet opp vaieren.


Og av og til var det på sin plass med en liten pause... Selv om løsningene er kjekk og grei kan en ikke komme bort fra at dette er tungt arbeid...
Bare bunten på 100 meter netting veier 59 kg... Og når det er en del skog og kratt blir det litt bønn og bannskap mellom or, og bjørk..I vår hadde jeg uvurderlig hjelp av min kjære mamma, hun er nylig blitt pensjonist, men det hindret henne ikke i å slå ned impregnerte påler så det suste etter. Hvor mange hundre rundpåler det ble til slutt, aner jeg ikke, men jammen klarte vi på en dag å få ned nesten alle pålene på 500 meter.. (ca. 1,5 meter i mellom hver)
Jeg er heldig som har en slik mamma!

Ha en fin kveld.

3 kommentarer:

 1. I take pleasure in, cause I discovered exactly what I used to be having a look for.
  You've ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye

  Here is my web-site; best reviews

  SvarSlett
 2. Det ser ut tl at du er ei skikkelig tøffa med all den jobben det er og drive en gård helt aleine, syns du er kjempeflink !!

  Ha en fin helg.

  Lisbeth ;)

  SvarSlett
 3. Tar av meg hatten og bøyer meg i støvet - det der hadde jeg aldri i verden kommet på å gjøre!!! Ikke å skulle lage så mange meter med gjerde heller for den del;)))Du er bare helt rå! Takk for sist forresten, en nydelig kveld med sauene på den fine gården din:) klem

  SvarSlett