Sauebonde med blondekant

Sauebonde med blondekant

søndag 9. juni 2013

Barfottrim


Nød lærer naken kvinne å spinne, heter det i ordtaket. Det gjelder også hestehover. Her hos meg er det rett og slett vanskelig å finne noen som kan, og tar på seg oppdrag med hovslaging og barfot-trim. Opp gjennom årene har jeg sett på mange som har stellet hover, og jeg har plukket opp en del tips.
For en tid tilbake stod jeg ovenfor et stort problem. Lange hestehover og 0 hovslager. Dette betydde at jeg bare måtte gjøre noe. Og slik startet det. I begynnelsen var jeg livredd for å ta for mye, men har lest, og spurt meg for. Nå klarer jeg det stor sett selv, men av og til må jeg leie inn en profesjonell til å ta en nøye stell av hovene.
Må bare presisere at jeg er ikke utlært.. og det er mye som jeg burde og må lære når det gjelder hestehover.
Men, mine hester går for det meste uten sko, og det fungerer veldig godt hos meg. Jeg kan faktisk finne på å sko når jeg ser behovet, så jeg er ikke "fanatisk" barfot-menneske.
Men, jeg ser helt klart at mange av hestene har det bedre uten sko, men det kreves faktisk mye arbeid å holde hesten barfot.
Nå er det mine ord... En villhest går flere mil om dagen, og på den måten klarer den å holde hoven passe lang. Den får en naturlig slitasje. Normalt må en hest som skos stelles fra hver 6. uke og alt ettersom. Mine hester må stelles, helst hver 4. uke.Florence er flink og rolig når en steller hovene hennes. Jeg bruker hov-tang, kniv og en rasp. For det meste bruker jeg raspen til å raspe hovene og lager en "Mustang-roll" Da runder jeg hovene slik at de ikke skal flise seg så fort opp.Her ser en så vidt at hun har fått en skade i hoven, og en sleng på den. ( ala Donald Duck) og jeg foresøker å reparere denne. Skaden kommer rett og slett av at jeg ikke har vært så flink som jeg burde til å ta etter hoven. Skjerpings!
Dessuten er denne jobben en fin trim, ikke bare for hesten. En blir både svett og får stiv rygg, men jeg synes det er verdt jobben. Å se fine hover er en fryd:-)

Synes at dette er veldig spennende, og kunne tenke meg å lære mer. Også å sko en hest.
Men, en ting om gangen. :)

4 kommentarer:

 1. Way cool! Some extremely valid points! I
  appreciate you penning this article plus the
  rest of the website is really good.

  My site; stall mats for gym floor

  SvarSlett
 2. Så flink hesten din er og stå slik med foten , det var ikke verst :)
  Ja, hov stell er viktig for hestene, her e æ så heldig at Gunnar er så flink til og sko, han kursa sæ for mange mange år sia, for hovslagerne her da barelova og lova og komme og sko, så da e det like greit og lære det sjøl, du er flink som klare alle dyra dine aleine, og øvelse gjør mester :O)

  nu er gunnar og Sunnybell på tur til Bodø, ca 30 mil herfra, Sunnybell skal gå løp der for første gang, er spent på korsen han gjør det der :)

  Ha en fin søndag.

  Lisbeth ;)

  SvarSlett
 3. Hello !
  Thank's a lot for your comment on my blog !
  Have a nice day,
  Céline.

  SvarSlett
 4. Heia Anne, ville bare si at vi reiv av alle skoan på sunnybell før start og det endte i disk galopp, så ingen suksee i Bodø idag, sonn er trav, opp og ned i dette gamet :)

  SvarSlett