Sauebonde med blondekant

Sauebonde med blondekant

søndag 5. februar 2012

Trollskogen

 Lenge siden jeg har skrevet om Trollskogen, men jeg har daglig vært ute på turer. I den senere tid har fått en veldig lyst til å finne andre stier, og derfor har jeg begynt å følge stiene hjorten går. (og det kan være en utfordring) Men ikke minst en opplevelse. 
For en vet nemlig aldri hva en møter på.  
Så Edens hager dukker opp over alt, små "hemmelige hager" som bare må oppleves og føles på. 
Fremover skal jeg ta dere med til disse hagene. Har samla opp bilder for å kunne vise frem de mest fantastiske plasser, formasjoner og vakre naturopplevelser.


Undersiden av rota.
 Jeg fant noen av naturens egne kunstverk. Gigantiske furuer som har takket for seg og falt til jord....
Over tid har rotsystemene blitt vasket rent og danner de mest spennende kruseduller og mønster.
Obs... en må være litt forsiktig når en holder på rundt rotvelta. Vanskelig å vite hvor stabilt de ligger..
 .


Skal ikke så mye fantasi til før en ser trollet i rota... Herlig:-)
På turene møter jeg masse dyreliv, i alle fall ser jeg tydelig spor etter dem. Bildet nedenfor viser at jeg har skremt opp en hjort som har ligget på et platå, med god utsikt.


Ofte på turene min hører jeg lyden av dyr som beveger seg. Det fine med disse turene er at en lærer seg til å lytte, og kjenne på nakkehårene. Er det bare jeg som av og til føler at noen ser på meg ved at hårene i nakken reiser seg... Vet ikke riktig hvordan jeg skal forklare det, men av og til så føler du at du ikke er alene. 
Når en går slik i skogen er det jo masse dyr som ferdes, og ikke så rart at de holder et vaktsomt øye med folk.
Nå er snøen kommet og selv om det enda ikke er mye snø, så kan det være tungt for rådyr, hjort og andre å forflytte seg.. Derfor må en sørge for å ha kontroll på hund. Selv om det ikke er båndtvang, så bør en ha kontroll på hunden. 
Ha en flott dag.

3 kommentarer:

  1. Tut og kjør...he he hørte deg nok:))) Takk for i går og takk for nydelig kommentar:) Skulle funnet meg en trollskog å gått i jeg også, men nå fikk jeg spørsmål om å låse opp Tingstuo igjen - så her går det unna!!! Skulle tro det var et BEHOV der ute...:))) Fin søndag videre

    SvarSlett
  2. Hei så koselig og høre ifra dæ igjen, takk for koselig kommentar hos mæ, det e så utrulig deilig og tusle rundt i skog og mark, det gjør æ og så ofte æ kan og har overskudd, fine bilder fra dæ, ha en fin søndag, hilsen Lisbeth <,)

    SvarSlett
  3. Slike naturlige kunstverk beundres stadig av meg også. Etter nyttårsorkanen i 1992 finnes mange rotvelt med kunst på undersiden. Noen nye kom vel også etter orkanen 1. juledag i år.

    SvarSlett