Sauebonde med blondekant

Sauebonde med blondekant

søndag 21. august 2011

Frem fra glemselen


Først vil jeg si.
Tusen takk Linda, for utmerket hjelp da vi ommøblerte storstuen,uten deg hadde det blitt tungt å flytte skap og diverse.
Ikke minst Kathe som hjalp meg å bære vekk, de møblene som ble overflødige. Jeg er utrolig heldig som har slike venner.
Bildet øverst viser et gammelt skap som har stått nede i kjelleren, så lenge jeg kan huske. Fylt med gamle norgesglass, vekter, og diverse som noen syntes var verdt å ta vare på. Jeg var overbevist av skapet var bers av farge... Men da det kom inn, viste det seg at fargen var mer rosa. Veldig spesiell og fin farge. Beina var delvis råtnet opp, og jeg måtte slå vekk restene.
Nå står skapet på rammen, noe som egentlig er greit, med tanke på at støv ikke samles under skapet.
Gladioler og lyskrone
Denne hyllen har også hengt i kjelleren. Når den ble tatt frem i lyset, ser jeg hvor flott den egentlig er. Den ble tatt inn i storstuen, og gamle fat, mugger og kopper får komme til heder og ære igjen.


Langbordet ble kortet inn, det vil si at bordplaten på den ene siden ble lagt ned. Dette resulterte i at det ble mye bedre plass, og den røde duken som matsjer stoler og toseter, kunne legges på bordet. Stuen ble mye finere.
Noen små detaljer står igjen, men det blir smått om senn.
Veldig fornøyd. Poenget er at jeg har masse skatter, som jeg faktisk ikke tenkte over. Er det ikke litt slik, at det første vi blir blind på er øynene, og vi ser ikke skogen for bare trær? Jeg har sett disse møblene nesten hver dag, men ante ikke at de egentlig var så fine.....
Litt slik med alt, kanskje?
Vi må bruke tid på å finne ut av ting, før vi kommer med en konklusjon.
Det var dagens dype.
Ha en fin dag.

3 kommentarer:

 1. Hei :o)
  skikkelig fine møbler du har og fin stue også.. Jeg blir litt misunnelig her jeg sitter! Og du har nok rett i det at vi glemmer å se det "vanlige" i hverdagen :O)
  *Jorunn*

  SvarSlett
 2. Mye fint her! Takk for titten, igjen! :o)

  SvarSlett
 3. Flotte saker du har gjemt (glemt) bort i kjeller og loft :) Men det er sant som du sier: Det er øynene man først blir blind på ;)
  Ha en flott søndag :)
  Klæm Guri

  SvarSlett