Sauebonde med blondekant

Sauebonde med blondekant

mandag 6. desember 2010

Julebakst

Søndag begynte jeg med litt bakst. Egentlig skulle jeg lage lefse, men fant ut at jeg ville heller prøve meg på Sveler. og sjokoladekake i langpanne. Takken ble hentet frem fra stabburet, og røren blandet sammen.
Dog skal en være forsiktig med mektig mat, men ser at det finnes mye flott undertøy som løfter, strammer og skjuler. Lykkelig for denne muligheten, brukte jeg fløte i stedet for melk. Meierismør, istedet for margarin. Og sånn. Slanke kan en gjøre senere:-))


De første svelene ble mislykket, smurte ikke stekeplaten. Men de neste ble greie. og veldig god på smak. Det ble også sjokoladekaken. Nå ligger begge deler i fryseren. Skal bli kjekt å plukke opp når jeg får gjester:-)
2 kommentarer:

 1. Dæsken, du e dreftig!
  Her i huset baka vi allvei pepperkak' 1. søndag i advent. Også i år.. problemet e bare at dem aldri kom i boksen :) vi åt opp all. Sønn i huset hadde lomman full da han for me bussen t Sortland og hybellivet. Mått jo ha veimat!
  Også mesta æ gnisten. Egg og margarin har stått på benken i 14-dagga snart, i håp om at arbeidsløsten skull kom sigainnes. Kaaaanskje i kveld :)) prøva å overtal ho Mira t å hjelp mæ. Du veit, ho e 15 år og syns d e mytjy som e artiar hell å hjelp mor si. Men æ øyna håp!! Trur ho ha innsett at ska d bli jul her i huset i år, så må ho bare brett opp arman.. Men no har æ tent opp i ovn, tent lys å satt i vinduet å tatt fram kokeboka - d går da framover. Men pøhh! Har da god tia, e jo enda 2 gooooe vækko t jul ;)

  SvarSlett
 2. Hei.
  Koselig å høre fra deg Tove. Jeg har ikke gjort så mye mer av baking. Men har litt lyst å lage risboller. Det er liksom noe som hører til jula.
  Har vært inne på nettsiden til butikken din Tove.Dææ du har mye fint.
  Der skulle jeg vært:-))
  Klem

  SvarSlett