Sauebonde med blondekant

Sauebonde med blondekant

søndag 30. september 2012

Fjøsvegger

Nytt og gammelt.

I og med at jeg selv har oppussing på både fjøs og hovedbygning er jeg veldig! opptatt av hvordan andre vegger har det... og ikke minst form, farger og måte.
Jeg jobber som journalist og postbud. Dermed får jeg mulighet til å farte rundt omkring og studere bygninger  Og for et mangfold!

Kommer til å legge ut litt "anonyme" bilder av bygninger jeg passerer i fremtiden. Dels for at jeg synes det er fryktelig artig å samle på, men også for at jeg synes dette må deles med flere.

Denne veggen tilhører en ærverdig gammel driftsbygning i kommunen. Det er bare så flott å se alle detaljer og utskjæringer. Heldigvis har nye eiere begynt å pusse opp stedet så bygningene vil bli bevart for fremtiden. 

Dette er hovedhuset på et fraflytta småbruk. Klatrende eføy og kaprifolium er vakkert, men jammen gjør de stor skade om en ikke passer på. Her har kaprifoliumen begynt å rive bordkledningen av huset. Sørgelig å se. 

En meget vakker fjøsvegg. Forskjellige måter å bruke stokker, panel og stein. Både liggende, stående og tømmer. Masse  teknikker som sammen skaper en veldig spesiell fjøsvegg. 

2 kommentarer:

 1. Så fine bilder av gamle bygninger.
  Æ liker også og studere sonne gamle bygninger når æ passerer dem .

  Ha en fin søndag.

  Hilsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
 2. Hei Anne! Fine bilder med nostalgisk preg. Jeg liker også å ta slike bilder, men for min del er det gamle dører som blir fotografert.

  Ang. skinnfell og skinnfellpriser så har jeg sendt en mail til deg :)

  SvarSlett