Sauebonde med blondekant

Sauebonde med blondekant

søndag 23. februar 2014

Reisekiste

Gammel reisekiste
Jeg er så glad i å kombinere nytt og gammelt. Inne på kjøkkenet har jeg satt denne gamle reisekisten i et hjørne og satt noen halvgamle keramikk-krukker i en gruppe oppå kisten. Har ikke helt klart for meg hva krukkene ble brukt til, men helt sikkert oppbevaring av noe slag. Er så glad i kontraster mellom det nye og gamle. Blonde mot det gamle treet og de rustne beslagene. Nydelig.
Tør ikke å si noe om alder til kisten, men med tanke på hvor gammel den egentlig er så vil jeg mene at de drev med kvalitetsarbeid før i tiden, for den er like fin å se til bortsett fra hull i treverket etter mått.

Bakstetraug hører også med på et kjøkken
Disse tingene var helt vanlig å finne på bondegårdene rundt om. Jeg synes det er flott å ha disse tingene på kjøkkenet mitt. Gir meg en ro i sjelen, og samtidig gir det meg tanker om at det gikk å klare seg med mindre. I dag vasser vi i overflod. Lurer på hvor lenge vi kan gjøre det før vi igjen må lære oss å spinne garn av ull og lage mel av korn? Nei, nå blir jeg dyp.
Ønsker dere en fin søndag.

2 kommentarer:

  1. Slike ting fra en svunnen tid liker jeg også. Men for meg blir det å dra på auksjon for å finne skatter av dette slaget :)

    SvarSlett
  2. Jeg har også slike krukker. De ble brukt til oppbevaring av mat.Krukkene ble fyllt med f.eks. syltetøy og det ble lagt et lokk av smeltet voks over. Kokt kjøtt i kraft/kjøttkaker kunne stå deg ei stund i ei krukke med fettlokk.
    Jorunn

    SvarSlett