Sauebonde med blondekant

Sauebonde med blondekant

mandag 28. mai 2012

Grønnsakdyrking

Fikk for en tid tilbake tak i pallerammer, så i år bestemte jeg meg for at jeg skal prøve meg som grønnsak-dyrker.  Jeg har laget meg potetåker og annen åker... (Innenfor en mengde som det går an å håndtere.) Ikke flere rader med grønnsaker som vil gi en forventet avling på flere bøtter... Neida, dette er bare et prøveprosjekt. 
Satte to rammer i høyden, la duk i bunn og begynte å kjøre jord nedenfor fjøset. Blandet hestemøkk og kjøpjord. Det gikk to trillebårer med møkk og to sekker med jord (100 liter) i hver ramme. 
 Litt hjelp hadde jeg også :-)
 I kassene har jeg sådd gulerot, reddiker, rødbeter, purre, salater og urter.  Litt senere falt jeg for fristelsen i å kjøpe meg to rammer ekstra, og i de har jeg plantet jordbær:-)
På toppen la jeg gamle vindusruter, og hele greiene ble et lite drivhus som kan brukes til så mangt.
Rammene har jeg malt hvite i dag, men vurderer om jeg skal male dem brune..




Blir spennende å se om det blir noen poteter, jeg har vel prøvd meg på en sort som egentlig ikke trives her ved kysten.... 
Mandelpotet som jeg fikk av min mor og kjæresten her i vår har begynt å spire. Disse satte jeg ned en rad av. Har hørt at mandelpoteten ikke liker klima her hos meg, og jeg venter i spenning for å se hva som skjer. I skrivende stund ser jeg at små blader som stammer fra poteten som stikker så vindt opp fra jorden..
Noen som har erfaring med mandelpotet i kasser?

5 kommentarer:

 1. Heia, har ikke erfaring med potet i kassse, men du får det sikkert til, igår hadde vi deilig vær, da sådde æ salater, reddiker , sukkerterter og gul løk i kjøkken hagen, heldigvis la æ over en fiberduk, for idag har vi skikkelig høstvær, regn , sludd, bare 5g, skikkelig ruskevær.
  Ha en fortsatt fin mandag og ny uke, hilsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
 2. Spennende prosjekt du har på gang der:) jeg er ikke den rette til å gi råd ang dyrking, men tenker at uansett hva som sies så er det jo det du finner ut ved å prøve som gjelder:) Hell og lykke med forsøket:) Klem fra meg (som snart er egglaus igjen....:)

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Lykke til som grønnsaksbonde :)

  SvarSlett
 5. Jøss, her var det virkelig orden i grønnsakshagen. Tipper du på denne måten sparer deg selv for mye ugressluking.

  SvarSlett