Sauebonde med blondekant

Sauebonde med blondekant

onsdag 14. desember 2011

Nedtur og trøst


Jeg har gått og ønsket meg en slik Ektorp stol, har sittet å tittet på nettet og lett. Her om dagen kom jeg over noen i Skaun som skulle selge på Finn, Sendte forespørsel og fikk lovnad på stolen.... skulle hente den i helga.
I dag fikk jeg beskjed at sønnen plutselig måtte ha den... Ja særlig.
Ble skikkelig lei meg at jeg måtte trøste meg med (foreløpig) bildet og planene
 om å lage risboller. (ikke lavkarbo) 


Her kommer oppskriften:


250 gr delfiafett
200 gr kokesjokolade (ta 70 prosent) 
2 stk egg
3 ss kaffe
100 gr puffet ris (det finnes vist puffet ris uten tilsatt sukker)


Smelt delfiafett og sjokolade sammen. Avkjøl.
Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn kaffe og delfiafett/sjokolade. Elt lett inn puffet ris.
Sett boller med mat skje i papirformer. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap. 
Nyt!
(Slanke kan vi gjøre over jul... Fniiis:))


Klem til alle dere, ikke slit dere ut med julestyr, husk vi skal kose også:-)

3 kommentarer:

  1. Snakk om gledesdrepere. Skjønner godt du ble skuffet. Har laget risboller jeg også. Brukte Bergene Melk som sjokoladealternativ. Har en venninne som har glutenallergi, og da kan hun også få smake.

    SvarSlett
  2. Risbollar er kjempegodt! Det kjem ikkje an på kva vi et i advents/ juletida, men kva vi et mellom jul og advent :-) Hadde eg hatt risbollar året rundt, hadde det heller ikkje vore godt. Lagar dei med lys kokesjokolade, den mørke sjokoladen skal visst vere sunn, men den lyse er best, tykkjer eg, sjølv om bollane blir litt "bleike". Så får du berre leite vidare etter stol... Blir vel ei råd, skal du sjå :-)

    SvarSlett